[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره انجمن اخبار و رویدادها جستجو ثبت نام تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با انجمن::
اخبار رویدادها::
اخبار علمی::
عضویت در پایگاه::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
سازمان های مرتبط
سازمان ملی استاندارد ایران
سازمان ملی بهره وری ایران
انجمن مهندسی بهره وری صنعت برق ایران
سازمان مدیریت صنعتی ایران
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: مصاحبه با سرکار خانم نیره پیروزبخت ::
 | تاریخ ارسال: 1400/2/14 | 
مصاحبه با سرکار خانم مهندس نیره پیروزبخت
ریاست محترم سازمان ملی استاندارد ایران

 

به‌رسم ادب و به‌پاس تلاش پزشکان، پرستاران و کادر درمان کشور که به‌حق حیات دوباره‌ای به بیماران کرونایی بخشیدند صمیمانه‌ترین درودها و دعاهایم را نثارشان می‌کنم.
خاطره عطوفت و مهربانی دستان شفابخش و نگاه‌های امیدبخش همواره برای بیمارانی که صحت و سلامت دوباره‌شان را مدیون دانش، کوشش و حس مسئولیت‌پذیری شما هستند به یادگار باقی خواهد ماند. باشد که در پناه او که نامش دوا و ذکرش شفاست همیشه شاد و شفابخش، بامحبت و سلامت بمانید...
به مناسبت هفته استاندارد با سرکار خانم مهندس نیره پیروزبخت، رئیس محترم سازمان ملی استاندارد ایران گفت‌وگویی کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید:
 
ضمن تبریک روز جهانی استاندارد، نخستین سؤال را با استاندارد و جهش تولید آغاز کنیم. سازمان ملی استاندارد در سال جهش تولید چه برنامه‌هایی را دنبال کرد؟
 
در ابتدا هفته استاندارد و روز جهانی استاندارد را به تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان، صاحبان صنایع، شرکت‌های بازرسی همکار، آزمایشگاه‌ها و درمجموع به همه آحاد جامعه به‌ویژه به خانواده بزرگ استاندارد تبریک می‌گویم.
همه‌ساله رهبر معظم انقلاب (دامت برکاته)، متناسب با شرایط کلی حاکم بر کشور، سال را به نامی مزین می‌کنند تا این مهم بتواند در سرلوحه برنامه‌ریزی‌های مسئولان و مردم قرار گیرد.
معظم له باری دیگر با اولویت قرار دادن اقتصاد کشور و رونق آن، سال ۱۳۹۹ را جهش تولید نامیدند که پیش‌شرط این جهش اقتصادی به‌طور حتم رعایت استانداردها است و توجه به تولید باکیفیت، توسعه صادرات و رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
 در این میان به تردید سازمان ملی استاندارد ایران به‌عنوان یکی از اجزای تأثیرگذار بخش دولتی برحسب وظایف قانونی خود همواره همراه بخش تولید و صنعت بوده و با اجرای استانداردها زمینه حمایت از تولید و رونق کالای ایرانی و معرفی آن در سطح جهانی را فراهم نموده است.
در این شرایط استانداردهای ملی و بین‌المللی به‌عنوان ابزاری برای ارتقای سطح کیفیت تولید، نقش اساسی و تأثیرگذاری در تقویت موتور اقتصاد کشور و درنتیجه افزایش و جهش تولید ایفاد نماید.
 
حمایت از تولید پیش‌شرط جهش تولید است: دراین‌باره چه اقداماتی در سازمان ملی استاندارد صورت گرفته است؟
 
این سازمان سال گذشته با برگزاری جلسات متعدد با نمایندگان انجمن‌های صنعتی، صنفی و تولیدی کشور، با نیازها و خواسته‌های تولیدکنندگان آشنا شد که نتایج آن جلسات، تدوین برنامه‌ای برای ایجاد زیرساخت جهش تولید، از شروع روزهای کاری امسال بود.
استانداردهای تدوین‌شده برای کمک به تولیدکنندگان داخلی و تجار در سال جهش تولید مورد بازبینی قرار گرفت چراکه استانداردها برای شرایط عادی نوشته‌شده و سخت‌گیرانه نیست اما بااین‌وجود لازم بود تدابیر برای شرایط بحرانی و حساس به‌منظور تأمین سریع کالاهای اساسی و پرمصرف جامعه اتخاذ شود.
از طرفی با همکاری و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط تصمیماتی برای رفع مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان به محوریت ایمنی و سلامت افراد جامعه همراه با افزایش سطح کیفی در نظر گرفته شد.
 
یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در سال جهش تولید، حمایت از محصولات دانش‌بنیان است، سازمان ملی استاندارد ایران برای تجارت محصولات دانش‌بنیان و فناوری‌های نوین چه اقداماتی را انجام داده است؟
 
فرایند استانداردسازی و صدور گواهی محصولات دانش‌بنیان در سال جهش تولید با شتاب بیشتری در سراسر کشور گسترش خواهد یافت. این گواهی‌ها نقش مهمی در گسترش تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و راه‌یابی این محصولات به بازارهای داخلی و بین‌المللی دارد.
با بازنگری و تصویب شیوه‌نامه ارزیابی محصولات دانش‌بنیان گام اساسی در راستای شفافیت، چابک سازی و روان‌سازی فرایند ارزیابی برداشته شد، به‌نحوی‌که راه برای ورود به بازارهای ملی و بین‌المللی هموار خواهد شد.
سازمان ملی استاندارد ایران در تلاش است با تلاش مضاعف در حوزه محصولات دانش‌بنیان، نقش خود را در افزایش شتاب علمی کشور و مقابله با تحریم‌های ظالمانه ایفا کند. به همین منظور، امسال صدور گواهی انطباق برای دست‌کم ۵۰ محصول دانش‌بنیان را در برنامه دارد. این در حالی است که در دو سال گذشته نیز درمجموع ۵۰ گواهی انطباق محصولات دانش‌بنیان صادر شد.
 
همه دنیا درگیر پاندمی کرونا شدید و دولت‌ها برای عبور از این بحران برنامه‌های متعددی را ترسیم و پیاده کردند. سازمان ملی استاندارد به راهکارهایی برای مقابله با بحران‌های احتمالی به‌ویژه اپیدمی کرونا داشته است؟
 
 به‌رسم ادب و به‌پاس تلاش پزشکان، پرستاران و کادر درمان کشور که به‌حق حیات دوباره‌ای به بیماران کرونایی بخشیدند صمیمانه‌ترین درودها و دعاهایم را نثارشان می‌کنم.
خاطره عطوفت و مهربانی دستان شفابخش و نگاه‌های امیدبخش همواره برای بیمارانی که صحت و سلامت دوباره‌شان را مدیون دانش، کوشش و حس مسئولیت‌پذیری شما هستند به یادگار باقی خواهد ماند.
باشد که در پناه او که نامش دوا و ذکرش شفاست همیشه شاد و شفابخش، بامحبت و سلامت بمانید...
رعایت پروتکل‌های بهداشتی و برنامه‌های اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا در سازمان ملی استاندارد ایران نخستین اقدامی بود که از همان ابتدای شیوع این ویروس صورت گرفت. همچنین بخش‌های مختلف سازمان ملی استاندارد ایران با تمام توان خود در کنار سایر نهادهای ذی‌ربط برای مقابله با ویروس کرونا از هیچ کوششی دریغ نداشتند.
سیزده استاندارد ملی تجهیزات پزشکی و حفاظت شخصی برای مقابله با این ویروس تدوین‌شده و به‌صورت رایگان در دسترس متولیان تولید این محصولات قرار گرفت. این استانداردها شامل دستکش‌های پزشکی، جراحی و معاینه یک‌بارمصرف، وسایل حفاظت تنفسی و ماسک‌های یک‌بارمصرف، پوشش‌ها و گان های جراحی و مواد ضدعفونی‌کننده بود.
این استانداردها با تلاش محققان پژوهشگاه استاندارد و طرح و بررسی در کمیته‌های ملی تدوین استانداردهای مربوطه با حضور متخصصان تدوین استاندارد به تصویب رسیده است.
امید است، با همراهی همه ارگان‌ها و تلاش همگانی در رعایت ضوابط بهداشتی، به‌زودی کرونا ا شکست دهیم.
 
با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال جهش تولید نام‌گذاری شده طبیعتاً اولویت با کسب‌وکارهایی است که می‌تواند به افزایش تولید ملی کمک کند. سازمان ملی استاندارد چه برنامه‌ای برای کمک به ارتقای کیفیت محصولات خانگی و روستایی دارد؟
سال گذشته برای تحقق شعار رونق تولید نیز مصوبه‌ای برای مشاغل خانگی از شورای عالی استاندارد اخذ شد تا با همکاری وزارت تعاون و معاونت امور زنان ریاست جمهوری، گواهی انطباق به مشاغل خانگی داده شود تا محصولاتشان را راحت‌تر به فروش برسانند.
به‌منظور ساماندهی ارزیابی و صدور گواهی اظهاریه انطباق برای محصولات تولیدی مشاغل خانگی و موافقت و مقرر شد سازمان ملی استاندارد ایران باهدف تولید و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی به‌جز مواد غذایی و فرآورده‌های مشمول مقررات اجری اجباری استاندارد، بر اساس روش‌های اجرایی و دستورالعمل‌ها محصول موردنظر را ارزیابی و نسبت به صدور گواهی ارزیابی اظهاریه انطباق یا تائید نوع اقدام نمایند همچنین مقرر شد فهرستی از اولویت‌ها تهیه و در مرحله اول بر اساس آن‌ها ارزیابی انطباق انجام و گزارشی از چگونگی روند کار به شورای عالی استاندارد ارائه شود. برای حمایت از تولیدات روستایی برای نخستین بار در سال جهش تولید شاخص تولیدی به نام تعداد پروانه کاربرد حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی برای ارتقای کیفیت و ایمنی در برنامه سالیانه ادارات کل استاندارد استان‌ها افزوده‌شده است که این اقدام علاوه بر ارتقای کیفیت تولید و ایجاد ارزش‌افزوده اقتصاد مقاومتی را عملیاتی می‌کند.
این اقدام موجب می‌شود در همه ادارات کل استانی اهتمام لازم برای بازرسی آزمون نمونه ارزیابی انطباق، بررسی مطابقت محصولات کشاورزی تولیدی با ضوابط محصول سالم، برگزاری کمیته علائم برای اعطای پروانه استاندارد و اعطای پروانه استاندارد تشویقی محصول سالم به کار گرفته شود.
سال گذشته ۱۰۰ پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی صادر شود.
فعالیت هماهنگ دو دستگاه اجرایی (سازمان ملی استاندارد وزارت جهاد کشاورزی) در همه استان‌ها موجب شد که شاهد رشد چشمگیر موفقیت زنان کشاورز در زمینه دریافت پروانه استاندارد داشته باشیم به‌این‌ترتیب، خریداران این محصولات نیز با خاطری آسوده این محصولات را خریداری خواهند کرد.
 
با توجه به رشد تولید داخل کنترل و نظارت‌ها با همان حساسیت و دقتی که مدنظرتان است صورت می‌گیرد؟
 
ایمنی و سلامت مردم برای سازمان ملی استاندارد ایران مهم است و به‌هیچ‌عنوان توصیه پذیر نیستیم. این سازمان چندین سال است که در جهت حمایت از سلامت مردم طرح کنترل بازار را با نمونه‌برداری از واحدهای مختلف در دستور کار خود قرار داده و در هفت سال گذشته هرسال حدود ۳۲۰ هزار واحد صنفی بازرسی‌شده است.
کنترل و بازرسی شهربازی‌ها، مهدکودک‌ها، زمین‌بازی، ایستگاه‌های گاز سوخت مایع، تله‌کابین، تله سی یژ و بسیاری دیگر را در برنامه داریم و این در حالی است که اگر اعتبارات اجازه می‌داد حجم بیشتری را کنترل می‌کردیم تا کالا و خدمات بی‌کیفیت به دست مرد نرسد.
برنامه‌های سازمان ملی استاندارد ایران طبق قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در شورای عالی استاندارد به تصویب می‌رسد. مصوبات آخرین جلسه شورای عالی استاندارد که در مردادماه امسال برگزار د چه مواردی بود؟
دولت‌های یازدهم و دوازدهم نسبت به برگزاری هفت دوره جلسات شورای عالی استاندارد مبادرت ورزیدند، در این شورا سیاست‌های کلان سازمان ملی استاندارد ایران بررسی شد و شرح وظایف پژوهشگاه استاندارد که بر مبنای قانون جدید سال ۹۶ باید در این شورا مصوب شود، به تصویب رسید.
هفتمین جلسه شورای عالی استاندارد ۲۷ مردادماه با حضور معاون اول محترم رئیس‌جمهوری و وزیران محترم عضو شورا برگزار که در آن به پنج دستور کار رسیدگی شد که ازجمله آن‌ها استاندارد اجباری عسل و سبوس گندم بود. همچنین مقرر د، موضوع استاندارد عسل با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی مشمول استاندارد اجباری شود که در فاز نخست، تولیدات صنعتی عسل را شامل می‌شود.
سبوس گندم که به‌عنوان ماده اولیه خوراک دام مورداستفاده قرار می‌گیرد، حدود ۱۰ سال است که مشمول استاندارد اجباری است، اما برخی مسئولان خواستار خروج آن از شمول استاندارد اجباری بودند که درنهایت با این خواسته موافقت نشد.
تدوین استاندارد اجباری تجهیزات آزمون معاینه فنی خودروها، دیگر موضوع مورد رسیدگی در جلسه شورای عالی استاندارد بود که مقرر شد برنامه اولویت‌بندی و رسیدگی به آن تهیه شود تا در جلسه آینده شورای عالی استاندارد اجباری آن اعلام شود.
موضوع تدوین استانداردهای تجهیزات دفاعی وزارت دفاع نیز در جلسه شورای عالی استاندارد مطرح و موافقت شد، بر اساس ماده سه قانون تقویت و توسعه استاندارد، وزارت دفاع به تدوین استانداردهای مربوطه بپردازد و سازمان ملی استاندارد نقش ناظر در این زمینه را ایفا کند.
 
 جایگاه استاندار در مجامع بین‌المللی در چه سطحی قرارگرفته است؟ آیا شرایط تحریم و پاندمی کرونا باعث تغییری در حفظ جایگاه ایران در سازمان بین‌المللی ایزو شده است؟
 
نقطه عطف تلاش‌های بین‌المللی سازمان استاندارد انتخاب مژده طبری، نماینده جمهوری اسلامی ایران به سمت ریاست کمیته کشورهای درحال‌توسعه ایزو (DEVCO) برای دوره ۲۰۲۱-۲۰۲۲ توسط شورای بین‌المللی استاندارد بود.
ریاست کمیته‌ای که بیش از ۱۳۰ عضو دارد نه‌تنها ساختار ایزو بلکه در تقویت همکاری‌های دوجانبه منطقه‌ای سازمان و کشور تأثیرگذار است.
 روزی که پیشنهاد این انتخاب را به‌عنوان یکی از اعضای ایزو اعلام کردم مورد استقبال شورای ایزو قرار گرفت. بی‌شک کسب اعتماد و آرا اعضای ایزو در شرایط کنونی که دشمنان از هر بزنگاهی برای به انزوا کشیدن ایران چشم‌پوشی نمی‌کنند، نتیجه مساعی، اعتبار بین‌المللی و ارتباطات سازمان ملی استاندارد بوده است.
سازمان ملی استاندارد ایران باوجود همه مشکات و تحریم‌های بین‌المللی در دو سال اخیر توانست همچنان رتبه ۲۱ خود را در بین ۱۶۳ کشور عضو سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO) را حفظ کند.
عضویت در هیئت‌مدیره فنی سازمان بین‌المللی استاندارد (ISO)، عضویت در هیئت‌مدیره موسسه استانداردسازی و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی (SMIIC)، عضویت در مجامع سه سازمان بین‌المللی اتحادیه تائید صلاحیت آسیا و اقیانوسیه (PAC)، اتحادیه بین‌المللی تائید صلاحیت آزمایشگاهی ILAC و مجمع بین‌المللی تائید صلاحیت (IAF) بود که در حقیقت مجامع تائید صلاحیت بین‌المللی هستند از دیگر افتخارات بین‌المللی سازمان است.
 
 این عضویت‌ها چه کمکی به بخش صادرات می‌کند؟
 
 موافقت‌نامه‌هایی در زمینه‌های سیستم مدیریت کیفیت، سیستم مدیریت انرژی، ایمنی غذایی و زیست‌محیطی، همچنین ایمنی و بهداشت شغلی با مجامع یادشده امضاشده و گواهینامه‌های صادره از سوی ایران در ۸۰ کشور جهان قابل‌پذیرش خواهد بود.
از طرفی امضای تفاهم‌نامه‌های متعدد همکاری بین سازمان با کشورهای منطقه و همسایگان به تسهیل صادرات به این کشورها کمک می‌کند.
هرچند با هر یک از پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا درگذشته تفاهم‌نامه همکاری داشتیم، اما لا امضای توافقنامه تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی یادشده در آبان پارسال، مسئولان سازمان ملی نیز در جلسات دو طرف حاضر می‌شوند و به ردوبدل کردن استانداردها، مقررات ارزیابی انطباق، نحوه رسیدگی به محموله‌های صادراتی و وارداتی و غیره می‌پردازند که کمک ویژه‌ای به تسهیل تجارت فی‌مابین خواهد بود.
در همین راستا شناسایی نهادهای ارزیابی انطباق کشورهای اوراسیا، بازنگری مقررات فنی واردات، ارزیابی انطباق، بهبود و توانمندسازی فرایندها در بستر فناوری‌های نوین، توسعه مکانیزاسیون فرایندهای صدور گواهی صادرات و واردات نیز ازجمله اقدامات صورت گرفته است.
در شرایط کنونی صادرات در اولویت قرار دارد که موردتوجه دولتمردان نیز هست به همین منظور سازمان ملی استاندارد ایران برای توسعه صادرات، تسهیلاتی را در تأمین مواد اولیه، حد واسط، تجهیزات خطوط تولید محصولات صادرات محور در قالب بسته حمایتی ارائه کرد.
به‌منظور بهبود عملکرد نظارتی و ایجاد هم ازایی، جلسات مشترک با دستگاه‌های مرتبط با صادرات و واردات برگزار کردیم تا با همکاری با سازمان ملی استاندارد ایران بازار برای کالاهای بی‌کیفیت ناامن شود.
 
ضرورت افزایش سطح نقش‌آفرینی ایران در استاندارد حلال جهان به چه میزان است؟
 
از مجموع ۳۳ کشور اسلامی تنها ۱۳ کشور عضو هیئت‌مدیره موسسه استانداردسازی و اندازه‌شناسی کشورهای اسلامی (SMIIC )هستند که ایران نیز عضو هیئت‌مدیره این موسسه است.
سازمان ملی استاندارد ایران در راستای انجام وظایف خود از اواخر دهه ۸۰ به شکلی منسجم در تدوین استانداردهای حلال و ایجاد ساختار انطباق در سطح ملی و به‌ویژه در سطح کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) مشارکت فعال داشت تا ضمن تضمین حقوق اولیه هم‌وطنان مسلمان در سطح کشور بتواند از این حقوق بر پایه فقه جعفری در سطح بین‌المللی با هدایت حضرت آیت‌الله عالمی نماینده محترم ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در تدوین استاندارد غذای حلال و ارائه بیش از ۱۲۰ پیشنهاد به سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) و توفیق انطباق این استاندارد با فقه جعفری به میزان بیش از ۹۵ درصد دفاع نماید.
امروز گواهی حلال از سوی بسیاری از کشورها ازجمله روسیه، ارمنستان و ازبکستان از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان کشورمان مطالبه می‌شود و در نظر داریم تا با سرعت بخشی به آن به توسعه صادرات غیرنفتی کشور سرعت ببخشیم تا بتوانیم سهمی از بازار ۲۵۰۰ میلیارد دلاری این تجارت را به خود اختصاص دهیم.
 
نگاه شما به استاندارد و ارزش‌های اخلاقی و فرهنگی پیست؟
 
توسعه پایدار جامعه درگرو سلامت اجتماعی آن است. امروزه شاخص‌های اجتماعی نظیر حقوق شهروندی، مسئولیت اجتماعی، سلامت اجتماعی و کدهای اخلاقی در سازمان‌ها بیش‌ازپیش اهمیت یافته است. ازاین‌رو استانداردهای جدیدی در کنار استانداردهای صنعتی برای تولیدات و خدمات تعریف‌شده است. به‌عنوان نمونه ایزو ۲۶۰۰۰ برای استانداردهای مسئولیت اجتماعی تعریف و طراحی‌شده است و امروز در سطح جهانی به آن عمل می‌شود.
تعریف این استانداردها در حوزه‌های مختلف و ایجاد دستگاه مجری و نظارتی مناسب با آن می‌تواند افزایش کیفیت فعالیت‌های سازمان‌ها و درنتیجه بهبود کیفیت زندگی مؤثر باشد.
سازمان ملی استاندارد ایران می‌تواند در کنار استانداردهای صنعتی به این مهم‌ اهتمام ورزد و با تعریف شاخص‌های استاندارد اجتماعی مناسب با وضعیت کشورهای اسلامی نوآوری نموده ضمن توجه دادن همه دستگاه‌ها به امور انسانی، اجتماعی و حقوق مردم در همه فعالیت‌ها در بومی‌سازی استانداردهای بین‌المللی متناسب باارزش‌های ملی و دینی گام بردارد.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
دفعات مشاهده: 3841 بار   |   دفعات چاپ: 140 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن مدیریت بهره وری ایران Iranian Productivity Management Association
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645